În martie, 117.597 de camioane au traversat Eurotunnel între Franța și Marea Britanie, cu 16% mai puţine decât în martie 2022 (139.283 de camioane). În primul trimestru, Eurotunnel a transportat 321.904 de camioane, cu 14% mai puțin decât anul trecut, potrivit unui comunicat de presă emis de Getlink SE, care, prin filiala Eurotunnel, deţine concesiunea pentru infrastructura Tunelului Mânecii până în 2086.

Rezultatele mai slabe provin mai degrabă din cererea mai scăzută în rândul transportatorilor, decât din capacitatea limitată a punctelor de trecere. În același timp, traficul de autoturisme este în creștere rapidă, cu 31% în primul trimestru.

Odată cu criza tot mai mare din industrie, se vorbește despre scăderi uriașe peste tot. Prețurile de marfă (conform Trans.eu) s-au contractat, dar și numărul de transportatori, de exemplu din Polonia, interesați să cumpere camioane noi, a scăzut la jumătate (conform Keralla Research). Nu e surprinzător că și statisticile Le Shuttle Freight se prezintă acum într-o lumină negativă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut