În iunie, indicele mediu al prețului cărnii de porc în China a scăzut cu 16,4% față de luna precedentă, scăzând la 3,1 dolari pe kilogram. Aceasta reprezintă o scădere de 54,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor prezentate de agenția de știri Xinhua.
De la începutul anului, prețul cărnii de porc din China a scăzut brusc din cauza unei îmbunătățiri semnificative a ofertei și a scăderii cererii, determinând autoritățile să intervină cu mai multe măsuri pentru stabilizarea pieței.
În iunie, Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă a emis de două ori avertismente cu privire la o scădere excesivă a prețurilor la porci, avertizând fermierii să își ajusteze planurile de stabilizare a aprovizionării. De asemenea, agenția a început să cumpere carne de porc pentru a consolida stocurile la nivel central și local, întrucât un indice de monitorizare a prețurilor cărnii de porc scăzuse sub nivelul de alertă. Din ianuarie, prețul cărnii de porc în China a scăzut cu aproape 70%.
În ciuda acestei scăderi a pieței chinezești, analiștii internaționali se așteaptă ca importurile să rămână ridicate, deoarece țara asiatică va avea un deficit de carne de porc de 5 milioane de tone, conform estimărilor prezentate de Asociația braziliană de proteine animale (ABPA).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare