Producătorul de camioane Scania investește peste 108 milioane de dolari într-o gamă cuprinzătoare de soluții robotizate de la compania de tehnologie ABB pentru noua sa fabrică automatizată de asamblare a bateriilor din Södertälje, Suedia. Se preconizează că unitatea de 18.000 m2, care va fi construită lângă uzina de asamblare a șasiurilor Scania, va fi pe deplin operațională până în 2023.

Unitatea va fi foarte automatizată, începând cu recepția mărfurilor, până la producție și livrare. Facilitatea va asambla module de baterii din celulele furnizate de fabrica de baterii Northvolt din Skelleftea, iar pachetele complete vor fi livrate direct la hala de asamblare a vehiculelor.

Mai mulți roboți ABB, inclusiv IRB 390, IRB 4600 și IRB 6700, vor fi implicați în procesul de asamblare împreună cu soluții suplimentare pentru a sprijini producția.

Scania și ABB au un parteneriat de peste patru decenii și colaborează la construirea infrastructurii de producție pentru vehicule electrice. Recent, aceștia și-au unit forțele pentru a crea soluții de încărcare pentru vehiculele grele de marfă care vor fi alimentate și de bateriile fabricate de Northvolt. Instalația Northvolt – cea mai mare fabrică de baterii litiu-ion din Europa – a fost, de asemenea, dezvoltată în parteneriat cu ABB.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare