Scania a făcut recurs la Curtea Europeană de Justiție pe 8 aprilie cu privire la decizia dată la începutul acestui an de Tribunalul UE, potrivit unui comunicat al companiei citat de presa poloneză.

Comisia Europeană a adoptat la 27 septembrie 2017 o decizie care obligă Scania să plătească o amendă de peste 880 de milioane EUR pentru participarea la schimburi inadecvate de informații și la coluziune cu alți producători europeni de camioane pentru stabilirea prețurilor și introducerea de tehnologii de emisii în perioada 1997-2011. În același an, Scania a făcut recurs la Tribunal, care a pronunțat o hotărâre prin care a confirmat constatările Comisiei Europene împotriva Scania. Acesta a respins complet recursul Scania și a confirmat cuantumul amenzilor stabilite.

Toate constatările Comisiei Europene au fost contestate de Scania, așa cum a confirmat ulterior Tribunalul, argumentând că nu a încheiat niciun acord paneuropean cu alți producători în ceea ce privește prețurile și nici nu s-a înțeles pentru a amâna introducerea de noi motoare care îndeplinesc cerințele UE.

Pe 8 aprilie 2022, Scania a depus un recurs împotriva hotărârii Tribunalului în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene în calitate de ultimă instanță a UE.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare