Furnizorul auto Schaeffler a deschis o nouă fabrică în locația sa din Szombathely, în vestul Ungariei, prima de e-mobilitate pură a Grupului la nivel mondial. Unitatea, care reprezintă un nou centru de excelență pentru producția de componente și sisteme pentru acționări electrificate, va genera 150 de noi locuri de muncă.

Construcția uzinei Szombathely II a început în 2020 și este deja a doua a Grupului Schaeffler din vestul Ungariei. „Noua fabrică este o piatră de hotar în transformarea Schaeffler și combină prioritățile noastre strategice de forță, agilitate și eficiență inovatoare. Obiectivul nostru este mobilitatea durabilă, pe care o vom avansa în mod semnificativ pe baza rețelei noastre globale de fabrici, ca partener tehnologic pentru clienții noștri. În același timp, noua unitate subliniază ambiția noastră de a continua creșterea puternică a e-mobilității”, spune Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG.

Pe viitor, motoarele electrice sau transmisiile hibride vor fi produse pe o suprafață de aproximativ 15.000 de metri pătrați. Furnizorul auto spune că Szombathely II are un grad ridicat de automatizare, iar sălile au un design modular și sunt digitalizate, mai ales că procesele sensibile de producție pentru ansambluri precum statorul sau rotorul, dar și integrarea magneților pentru mașinile sincrone și asincrone, necesită un grad ridicat de curățenie. „Grupul Schaeffler se așteaptă să genereze noi comenzi în valoare de 2 – 3 miliarde de euro anual din activitatea sa de mobilitate, începând cu 2022. Szombathely îşi va aduce o contribuție majoră la această creștere, ca centru de excelență care funcționează în aliniere cu principala noastră fabrică de electro-mobilitate din Bühl, Germania”, a precizat Jochen Schröder, șeful diviziei E-Mobility la Schaeffler AG.

Până în 2023, compania dorește să majoreze capacitatea anuală a locației la 800.000 de produse în operațiuni în mai multe schimburi. Între 2026 și 2029, compania şi-a propus să atingă un obiectiv anual de 1,8 milioane de produse fabricate pentru partenerii din industria auto.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut