Schmitz Cargobull intenţionează să îşi extindă în continuare capacitatea de producţie şi poziţia din piaţă. În acest sens, Cargobull Iberica a pus piatra de temelie la construcția noii sale unități de producție din Figueruelas (Spania), în care va investi aproximativ 19 milioane de euro. Fabrica este programată să se deschidă în august 2022, cu peste 280 de angajați și o capacitate de producție de 60 de vehicule pe zi.

Noua unitate, care acoperă o suprafață totală de 104.000 m2 (16.400 m2 pentru producție și logistică, 2.000 m2 pentru birouri pe trei etaje, plus un depozit pentru semiremorci noi și uzate), este construită la doar 3 km distanță de locația existentă. Toate unităţile produse aici vor fi comercializate pe piețele spaniole, portugheze, franceze, italiene și africane. „Sunt mândru de evoluţia Schmitz Cargobull în Spania. Când am început acest proiect în 2002, prognoza de producție era de cinci semiremorci pe zi. Astăzi, fabricăm 20 de vehicule pe zi și scopul nostru este de a crește capacitatea de producție la 22 de unități pe zi până la sfârșitul lui 2021. Cu noua fabrică, vom fi capabili să producem până la 60 de vehicule pe zi”, afirmă Andreas Schmitz, președintele consiliului director al Schmitz Cargobull AG.

În ultimii cinci ani, Schmitz Cargobull Iberica şi-a dublat atât vânzările, cât și numărul de unități, realizând vânzări de 130 de milioane de euro, cu aproximativ 4.000 de unități pe an. „Datorită acestei creșteri a cererii, efectivul nostru a crescut în medie cu peste 60%. Acum lucrăm neobosit pentru a pune în funcțiune noua instalație, care ar putea chiar să ne permită să triplăm volumul”, explică Jordi Romero, directorul general al Schmitz Cargobull Ibérica.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut