Ca răspuns la creşterea cererii şi a numărului de comenzi, grupul francez Schneider Electric investeşte 60 de milioane de euro în expansiunea cu 30% a capacității de producţie a fabricii inteligente din orașul bulgăresc Plovdiv.

Compania Schneider Electric a anunţat într-un comunicat de presă că măreşte suprafața totală a unității din Bulgaria cu 3.000 m2, sporeşte capacitatea de producție și instalează trei noi linii de producție pentru întrerupătoare. Expansiunea vine, potrivit grupului francez, ca răspuns la creşterea cererii şi a numărului de comenzi înregistrate de unitatea din Plovdiv în ultimii ani. Extinderea fabricii va genera peste 100 de noi locuri de muncă la Schneider Electric Bulgaria până la jumătatea lui 2023, ceea ce va ridica numărul total de angajați la nivel local la peste o mie.

Fabrica Schneider Electric din Plovdiv produce în prezent peste 40 de milioane de întrerupătoare automate anual. Maria Topchiyska, directorul executiv al unității din Plovdiv, a declarat: „După doar doi ani de la primirea certificatului internațional pentru Smart Factory, am reușit o creștere semnificativă a ponderii sistemelor automatizate, astfel că peste 70% din procesele din fabrică sunt acum automatizate. Odată cu extinderea și implementarea noilor linii de producție, acest procent va continua să crească.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare