Poliţia Rutieră Europeană, Roadpol, anunţă încă o săptămână de verificări extraordinare ale vehiculelor industriale și autobuzelor pe şoselele europene, de luni, 10 octombrie 2022, până duminică, 16 octombrie 2022. Ultima campanie Roadpol din acest an, Alcool & Droguri, se va desfăşura în perioada 5-11 decembrie 2022 şi va viza toate tipurile de vehicule.

În timpul celor două operațiuni anterioare Truck & Bus, din iunie și iulie, care au avut loc în nouăsprezece țări europene, patrulele au oprit 427.105 vehicule industriale şi au detectat 102.283 de încălcări, adică în medie la 1 din 4 vehicule verificate. „Majoritatea neregulilor au legătură cu viteza, starea vehiculului, reglementările timpului de conducere și odihnă și setările tahografului”, explică secretarul grupului de operațiuni Roadpol, Henk Jensen, de la poliția olandeză.

În total, 12.588 de șoferi nu au respectat pauzele obligatorii și în 11.662 de cazuri nu au gestionat corect tahografele (545 de manipulări). „În fiecare an, manipularea capătă forme mai largi. Motivul acestui tip de fraudă ar putea fi presiunea competitivă susținută din această industrie. Beneficiile financiare pentru transportatorii de mărfuri pot fi mari, dar riscurile la adresa siguranței rutiere sunt şi mai mari.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare