O nouă lege privind reducerile acordate pentru achitarea rapidă a amenzilor pentru parcarea camionului în zonele amenajate de pe marginea autostrăzilor mai mult de 25 de ore intră în vigoare la 1 iulie în Danemarca.

Amenda de parcare de 2.040 DKK (aprox. 274 euro) pentru depăşirea a 25 de ore în zonele amenajate pe marginea şoselelor este redusă la jumătate, la 1.020 DKK (137 euro), dacă este plătită în termen de cinci zile. De asemenea, se poate aplica o reducere de 25%, până la 1.530 DKK (206 euro), în cazul în care amenda este achitată în 6 – 24 de zile de la emitere.

Reducerile se aplică atât vehiculelor daneze, cât și celor străine, subliniază ministrul transporturilor Benny Engelbrecht, însă până la 85% din amenzile privind parcarea sunt emise vehiculelor străine, din care doar aproximativ 17% sunt achitate.

Noua lege este o încercare de a determina mai mulți transportatori străini să plătească amenzile primite pentru parcarea camionului pe termen lung în zonele de odihnă. Deoarece reducerea se aplică tuturor, șoferii și transportatorii danezi pot „vâna“ acum taxe de parcare mai ieftine dacă plătesc rapid.

Legea este relevantă în primul rând pentru normele privind parcarea pe termen lung, adică peste cele 25 de ore care reprezintă limita de parcare legală în zonele de intrare și ieşire de pe autostrăzile din Danemarca.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare