În februarie, vânzările globale de semiconductori au crescut cu 32,4% de la an la an, până la 52,48 miliarde de dolari, potrivit SIA, principala asociație mondială a producătorilor internaționali. Față de ianuarie, creșterea a fost de 3,4%.

John Neufer, președinte și CEO al SIA, a declarat: „Vânzările globale de cipuri au rămas ridicate în februarie, după ce au măsurat o creștere de peste 20% de la an la an pentru a unsprezecea lună consecutivă”. El a adăugat că vânzările din America au continuat să depășească alte piețe regionale.

În februarie, creșterea vânzărilor de semiconductori a fost de 43,2% în America de Nord și de Sud, de 21,8% în China, 29,3% în Europa, 21,6% în Japonia și de 41,4% în Asia-Pacific (excluzând China și Japonia).

Comparativ cu ianuarie, vânzările au scăzut cu 3% în America de Nord și de Sud, 1,3% în Japonia și 2,3% în China, în timp ce au crescut cu 1,4% în Europa și 18,6% în Asia-Pacific.

SIA reprezintă aproximativ 98% din industria de fabricare a semiconductorilor din SUA și aproximativ 65% din producătorii de cipuri din afara SUA.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare