La această întrebare răspunde agenția de recrutare Jobtech, care a efectuat o cercetare asupra candidaților, dar şi a cererii şi oferte de locuri de muncă din Italia.

În căutarea locurilor de muncă din logistică predomină bărbații tineri, cu un nivel bun de educație. De fapt, 80% din cei care apar în studiu sunt de sex masculin și 57,7% aparţin generației Z (născută din 1997 până în 2010) sau generației Millennial (născută între 1980 și 1997).
În plus, 64% au studii de bacalaureat sau studii superioare (6,4%). Doar 5,3% nu vorbesc a doua limbă și 51% nu o vorbesc pe a treia care, în ordine, ar fi franceza, spaniola sau araba. A doua limbă este predominant engleza (91%). Majoritatea participanţilor la sondaj sunt dispuși să lucreze noaptea (52%) sau pe un contract cu jumătate de normă (71%).

Sondajul a avut loc pe un eșantion de patru mii de persoane active pe portalul web Magazeri.it, în ultimele șase luni. „Industria de logistică este alcătuită din segmente care generează diferite oportunități profesionale”, a explicat Angelo Sergio Zamboni, co-fondator Jobtech. „Sectorul se află într-o fază de schimbare enormă. Tinerii recunosc natura prosperă și agitată din cadrul unei industrii care s-a dovedit fundamentală pentru viața de zi cu zi.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare