CEO-ul DSV, Jens Bjørn Andersen, prezice că piețele de transport aerian și maritim vor scădea destul de vizibil în perioada următoare. El a declarat pentru cotidianul Børsen că se așteaptă la o scădere a pieței de transport maritim cu 3,5%, iar a celei de transportul aerian între 7 și 10%.

Tendința va fi determinată de o schimbare a modelului de consum, pe care coronavirusul și opririle au condus-o înainte și care a fost favorabilă tuturor celor care lucrează cu transport.

„La începutul pandemiei, am văzut o trecere de la experiență la consum. Ne-am cumpărat ecrane plate și mobilier de grădină când nu puteam călători sau merge la restaurant. Acum se întâmplă contrariul. Această tendință funcționează oarecum împotriva DSV și a restului industriei de transport, în ciuda faptului că lumea va înregistra o creștere globală de 2-3%. Schimbarea pe care o vedem în consum va duce probabil la o nevoie mai mică de transport. Vechea regulă de bază, conform căreia creșterea economiei mondiale a dus automat la creșterea transporturilor, nu se mai aplică“, a declarat Jens Bjørn Andersen.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare