Pe harta taxelor europene de drum va apărea o nouă extensie ca urmare a deciziei autorităților din Serbia de a acoperi cu taxă nu numai autostrăzile, ci și cele mai importante drumuri naționale. Fondurile strânse astfel vor fi alocate extinderilor şi reparaţiilor de drumuri.

Noile taxe de pe drumurile din categoria A și B se vor aplica vehiculelor industriale cu MTMA de peste 12 tone, scrie 40ton.net. Autoritățile speră să obțină astfel încă 60-70 de milioane de euro anual, bani care se vor aloca extinderilor și reparațiilor drumurilor. „Deoarece drumurile de gradul A și B din Serbia sunt în mare parte distruse de camioanele care vor să evite plata taxelor pe autostradă, vom introduce pe acestea taxe pentru camioanele cu o greutate mai mare de 12 t”, au precizat autorităţile sârbe. Deocamdată nu a fost anunțat momentul în care va fi implementat acest plan.

Totodată, autoritățile de la Belgrad au anunțat noi măsuri pecuniare pentru suprasarcină, urmărind astfel protejarea drumurile existente. Mai exact, se va percepe o anumită taxă pentru fiecare kilogram de greutate în exces, astfel încât deținătorii de recorduri se pot aștepta la facturi foarte mari.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut