Din luna mai, eMAG va lansa programul Fulfilment by eMAG (FBE) cross-border, prin care va livra comenzile sellerilor din eMAG Marketplace și pe piețele din Ungaria și Bulgaria, fără ca aceștia să suporte costuri suplimentare. Antreprenorii români au posibilitatea de a ajunge mai ușor pe cele două piețe vecine și de a le pune la dispoziție celor peste 9 milioane de clienți eMAG din cele trei țări produsele lor. Totodată, clienții care primesc produsele livrate din depozitul din România înscrise în programul FBE, vor primi comanda într-un singur colet, indiferent că e plasată de la eMAG sau de la un seller FBE.

FBE este un serviciu integrat care îi degrevează pe antreprenori de întreaga logistică a procesului de vânzare. eMAG preia întregul proces, de la recepție, depozitare, picking, împachetare, livrare, relații cu clienții sau retur prin serviciul FBE. „Chiar și în perioade marcate de provocări, precum cea pe care o traversăm, există soluții de creștere, precum FBE. Prin extinderea programului și dincolo de granițele țării, le oferim antreprenorilor români de pe platforma eMAG Marketplace posibilitatea de a ajunge la clienții din Ungaria și Bulgaria mai rapid și mai simplu, fără investiții suplimentare în logistică. Venim după o perioadă în care am investit foarte mult în tehnologie și logistică pentru FBE, astfel încât să le putem oferi sellerilor o soluție simplă de a vinde în afara granițelor. Totodată, răspundem dorinței clienților de a-și primi comanda într-o singură livrare, indiferent că produsele sunt vândute de un seller FBE sau de către eMAG”, a declarat Stejara Pircan, Senior VP eMAG.

Programul FBE face parte dintr-un plan amplu de investiții în logistică și tehnologie, care se ridică la peste 100 de milioane de euro. În comuna Joița, eMAG operează două hub-uri logistice care se întind pe o suprafață totală de 250.000 m2, având o capacitate de depozitare de 15 milioane de produse. Anul trecut, eMAG a investit 43 de milioane de euro în tehnologie și roboți are permit o capacitate de procesare de 4 ori mai mare a comenzilor. Investițiile în tehnologie pentru FBE s-au ridicat doar anul trecut la 3 milioane de euro.

Numărul de produse incluse în FBE a crescut în ultimul an cu peste 45%, iar articolele eligibile sunt incluse și în programul Genius. Toate comenzile Genius plasate până la ora 23:00 beneficiază de livrare a doua zi, iar 95% dintre comenzile Genius sunt ridicate din depozit în aceeași zi în care a fost plasată comanda.

În prezent, ecosistemul eMAG numără 54.000 de comercianți în România, Ungaria și Bulgaria, față de 42.000 câți avea anul trecut.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare