Supermarketul online Sezamo anunță lansarea Green Week, o inițiativă menită să remodeleze obiceiurile consumatorilor în practici mai sustenabile. Spre deosebire de evenimentele tradiționale Black Friday, cunoscute pentru încurajarea consumerismului excesiv, Green Week sărbătorește Pământul și evidențiază angajamentul Sezamo pentru un viitor mai sustenabil pentru toți.

Green Week reprezintă un angajament pe tot parcursul anului. Produsele „vedetă” Green Week au fost selectate cu obiectivul de a face produsele sustenabile accesibile tuturor.

Sezamo a redus prețurile la zeci de produse Eco la nivelul produselor obișnuite din supermarket, asigurându-se că sunt accesibile pentru toți consumatorii. Prin achiziționarea de produse locale, Sezamo reduce amprenta de carbon asociată transportului alimentelor, susținând furnizorii și fermierii locali.

Produsele locale reprezintă 30% din sortimentul total al Sezamo. În viitor, supermarketul online intenționează să-și extindă sortimentul de produse locale, contribuind la schimbarea abordărilor mai durabile în ceea ce privește serviciile și sortimentul. În plus, Sezamo oferă o gamă largă de produse pe bază de plante, cu peste 1.000 de variante înlocuitoare de carne și lactate, oferind clienților alternative delicioase și sustenabile. În plus, categoria inovatoare “Save Food” de pe Sezamo oferă produse aflate cu câteva zile înainte de termenul de valabilitate, cu reduceri de până la 80%, contribuind la scăderea risipei alimentare.

Sezamo colaborează cu furnizori și fermieri locali care-i împărtășesc viziunea privind sustenabilitatea, precum Napolact, Carmangeria Ozana, BIOFORIA, Artesana sau Gre Bakery.

Angajamentul Sezamo față de sustenabilitate se extinde şi către servicii. Clienții au opțiunea de a primi achizițiile în pungi reutilizabile fabricate din sticle de plastic reciclate sau pungi reciclabile din hârtie. Introducerea “Sloturilor ECO” le permite clienților să selecteze un interval de livrare în care curierii Sezamo deja au drum în direcția lor și să susțină astfel misiunea supermarketului online pentru o livrare mai eficientă și mai ecologică. Mai mult, flota de mașini Sezamo este compusă în întregime din vehicule electrice, minimizând emisiile și impactul asupra mediului. Și datorită faptului că mașina Sezamo poate transporta până la 11 achiziții într-un singur drum, se reduce numărul de mașini în oraș.

Gabril Makki, CEO Kifli.hu și Sezamo, a comentat semnificația Green Week: “Avem responsabilitatea de a conduce schimbarea către un model de afaceri mai durabil. Este adânc înrădăcinat în tot ceea ce facem, de la operațiunile noastre cu flota de 100 de vehicule electrice și rate de shrink micșorate fără precedent, până la planificarea eficientă a rutelor. Cu Green Week, luptăm pentru o viață mai bună pentru familiile românești printr-o abordare mai durabilă”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut