Linia demonstrativă pentru autobuze autonome conectate la internet a fost lansată luna aceasta între zona Lingang şi zona de liber schimb din Shanghai.

Vehiculele utilizează tehnologia inteligentă a autobuzelor conectate, proiectată de Zhuzhou CRRC Times Electric Co, bazată pe platforma de conducere autonomă de a treia generație, L3, cu funcții precum interacțiunea și răspunsul la semafor, instrucțiuni vocale pentru acțiuni de conducere automate și multe alte funcții automate.

Linia demonstrativă are o lungime de 8,5 kilometri, cu opt stații de autobuz, iar vehiculele parcurg traseul complet în aproximativ 30 de minute. Pasagerii îşi pot rezerva o călătorie prin mini-programul Wechat, potrivit paper.cn.

Autobuzul cu conducere automată prin conectare la internet și-a îndeplinit deja obiectivele majore de lucru, inclusiv dezvoltarea funcțională, testarea sistemului și testarea operațională extinsă, potrivit presei, iar acum este gata pentru vânzarea biletelor.

În aprilie, trei autobuze cu conducere autonomă, lansate de Baidu Apollo și King Long Bus, au ieșit pe drumul din Yongchuan, municipiul Chongqing din sud-vestul Chinei, fiind primul astfel de serviciu din țară. Fiecare autobuz are un membru al echipei de personal care poate prelua modul de conducere manuală în caz de urgență.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare