Shell continuă să-și extindă rețeaua din Germania, deschizând o stație de alimentare cu gaz natural lichefiat (LNG) în Bavaria și una în Renania de Nord-Westfalia, potrivit eurotransport.de.

Odată cu deschiderea celor două noi stații de alimentare cu LNG, Shell crește numărul unităţilor sale din Germania la 20. Stația din Knetzgau, Bavaria, își extinde acoperirea în apropierea autostrăzii A70 (ieșirea 11), îmbunătățind astfel alimentarea cu combustibil pentru camioanele care călătoresc către și dinspre Republica Cehă. Stația din Wesseling (Renania de Nord-Westfalia) se află pe autostrada A555 (ieșirea 5) spre Olanda.

„Extinderea constantă a infrastructurii LNG joacă un rol important în decarbonizarea transportului rutier de marfă. Gazul natural este important pentru îndeplinirea obiectivelor climatice atât pentru Shell, cât și pentru clienții noștri, deoarece tehnologia este deja matură și economică și poate ajuta imediat la economisirea a până la 22% CO2 în comparație cu motorina convențională. Pentru a reduce și mai mult aceste emisii, am decis să ne transformăm infrastructura LNG în bio-LNG până la jumătatea deceniului”, afirmă Senke Kleimann, director general al EuroShell Heavy Duty.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut