Potrivit companiei, aceasta este cea mai mare unitate de producție de acest gen din Germania până în prezent. Aici urmează să fie produse anual 100.000 de tone de gaz natural lichefiat. Grupul Shell vede producția de gaz natural lichefiat neutru din punct de vedere climatic pentru camioane ca o piață în creștere.

În prezența premierului Hendrik Wüst (CDU) din Renania de Nord-Westfalia, compania a pus miercuri, 9 februarie, piatra de temelie a unei noi fabrici de lichefiere pentru așa-numitul bio-LNG la rafinăria sa din Köln. Aceasta este cea mai mare unitate de producție de acest fel din Germania până în prezent, potrivit Shell. Materia primă, mai ales biometanul, ar trebui să provină din agricultură.

Anual, urmează să fie produse aproximativ 100.000 de tone de bio-LNG, cantitate care, potrivit Shell, poate acoperi nevoile a 4.000 – 5.000 de camioane pentru distanțe lungi şi ar economisi până la un milion de tone de dioxid de carbon anual.

Punerea în funcțiune a noii centrale este programată pentru a doua jumătate a lui 2023. „Proiecte precum instalația de bio-LNG sunt repere importante în drumul către producția neutră din punct de vedere climatic în industria noastră”, a spus Hendrik Wüst.

Shell estimează că peste 4.000 de camioane cu LNG sunt în prezent înregistrate în Germania. Din cele 100-120 de stații de alimentare cu LNG preconizate, în prezent sunt în funcțiune 26 de unităţi, iar compania intenționează să înființeze cel puțin încă zece în acest an. „Logisticienii și expeditorii de marfă au nevoie de soluții cu mai puține emisii de CO2. Din ce în ce mai mulți parteneri și clienți finali cer acest lucru sub presiunea dezbaterii climatice și a schimbărilor climatice vizibile”, a punctat directorul general al Shell Germania, Fabian Ziegler.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare