Sucursala spaniolă a companiei chineze Cosco Shipping se aliază cu cu compania de transport rutier de mărfuri Joman Logistic, din Valencia (Spania), pentru a gestiona în comun zece camioane articulate în portul Valencia, utilizate pentru transportul containerelor. Cosco pare să fi luat exemplul companiei elveţiene de transport maritim MSC, pionier în gestionarea directă a transportului de containere între porturi și interior în unele țări, fie direct prin filialele sale, fie folosind acorduri cu transportatori terți.

În Spania, acordul prevede că Joman Logistic va pune la dispoziţie 10 camioane DAF noi, dotate cu echipamente de urmărire în timp real, pentru a transporta containerele Cosco din portul Valencia în diferite locații din interiorul Spaniei. Pentru această activitate, grupul chinez și-a activat deja propriile servicii feroviare care ajung până în Portugalia.

Sucursala spaniolă a Cosco Shipping declară că ar dori să extindă acest tip de acord și la alte terminale maritime sau de interior din Spania.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare