Regulile daneze privind timpul de conducere și de odihnă se relaxează până pe 3 aprilie, astfel încât șoferii danezi să-i poată ajuta pe cei în dificultate din Ucraina.

Până în acest moment, mulți șoferi care făceau naveta pentru a ajuta refugiații ucraineni și pentru a oferi asistență de urgență riscau să se ciocnească de regulile daneze privind timpul de conducere şi odihnă. Prin urmare, în Danemarca au fost introduse o serie de excepții de la reguli, după cum a precizat Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă. Excepțiile înseamnă, printre altele, că timpul maxim zilnic de conducere este crescut, după modelul polonez, de la 9 la 11 ore. De asemenea, se acordă și permisiunea ca odihna săptămânală să aibă loc în vehicul.

„Cu aceste excepții, va exista o mai mare flexibilitate pentru șoferii și transportatorii care fac un efort deosebit în acest moment. Șoferii din toată țara depun un efort lăudabil pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug de atacurile rusești cu produse de bază și transport în afara țării. Este esențial ca şoferii să nu rămână blocați pe traseu şi să nu fie întâmpinați cu amenzi mari pentru ajutorul vital pe care îl acordă”, a spus ministrul danez al Transporturilor, Trine Bramsen, citat de Transportmagasinet.

Excepțiile se vor aplica până pe 3 aprilie 2022, inclusiv.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare