Producătorul american de automobile General Motors a suspendat temporar exporturile de automobile către Rusia. Decizia este valabilă „până la noi ordine”.

„În acest moment, gândurile noastre sunt la poporul Ucrainei. Pierderea de vieți omenești este o tragedie și principala noastră preocupare este siguranța oamenilor din regiune”, a anunţat compania care în prezent lucrează la adoptarea unor măsuri pentru atenuarea efectelor operațiunii militare.

Prezența GM în Rusia este mică: vinde aproximativ 3.000 de vehicule Cadillac și Chevrolet pe an în țară și are o expunere limitată la lanțul de aprovizionare.

Anterior, Daimler Truck a suspendat cooperarea cu cel mai mare producător rus de camioane, Kamaz. De asemenea, suedezii de la Volvo Cars au anunţat suspendarea activităţii în Rusia. Compania va înceta să producă și să vândă mașini în țară.

Alți producători de automobile europeni iau decizii similare, cel puţin pe perioada desfăşurării operațiunii militare a Rusiei în Ucraina.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare