Poliția statului german Renania-Palatinat introduce în uz dispozitivele olandeze Monocam, care permit observarea de la distanță a șoferilor care folosesc mobilul în timp ce conduc. 

Statul Renania-Palatinat este primul din Germania care introduce dispozitivele Monocam împotriva distragerii șoferului, asta după ce fostul președinte Roadpol și actual membru al Comitetului Executiv, Volker Orben, el însuși reprezentant al Poliției din Renania-Palatinat, a prezentat tehnologia guvernului și l-a convins să ia în considerare ideea.

În urma succesului unui proiect-pilot la Trier şi Mainz, statul Renania-Palatinat va instala acest tip de camere mobile care pot detecta șoferii care folosesc telefoanele la volan. „Proiectul pilot a demonstrat că dispozitivele au un efect preventiv și pot fi folosite pentru a îmbunătăți siguranța rutieră. Am constatat că noua noastră abordare a redus numărul infracțiunilor legate de conducerea distrasă cu cel puțin jumătate”, a declarat Michael Ebling, ministrul de Interne al statului federal.

În 2022, poliția din Renania-Palatinat a înregistrat 1.041 de accidente legate de distragerea atenției. În viitor, fiecare sediu de poliție din Renania-Palatinat va fi echipat cu un astfel de sistem mobil de camere. Ministrul de Interne a anunțat că în următoarea modificare a Legii Poliției și Sistemul Monocam, dezvoltat în Olanda, detectează în timp real când un șofer de mașină sau de camion ține în mână un dispozitiv mobil în timp ce conduce și face automat o fotografie. Camerele sunt deseori poziționate la pasajele supraterane, permițând vizibilitate în zona joasă din spatele bordului, unde șoferii tind să ascundă mâna care ține dispozitivul. Imaginile sunt transmise instantaneu la un computer și analizate de polițiști instruiți, deoarece nu toate imaginile sunt clare. Oricine este prins folosind un telefon mobil în timp ce conduce este amendat cu 100 de euro și un punct de penalizare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut