Poliția Locală Piacenza, Italia, a început controlul de la distanță al tahografului vehiculelor industriale în tranzit, folosind sistemul Dsrc Rtm Visual și software-ul Tachopolice. Încă din prima zi de funcţionare, au fost detectate 22 de încălcări.

Poliția din Piacenza a demarat verificarea de la distanță a tahografului, posibilă pe vehiculele înmatriculate după 15 iunie 2019. Dispozitivul folosit este preselectorul Dsrc Rtm Visual, cuplat la software-ul Tachopolice, potrivit Trasporto Europa.

Sistemul este format dintr-o antenă care recepţionează datele transmise de tahografele vehiculelor aflate în tranzit, fără a fi nevoie să le oprească, şi le analizează pe baza a 19 parametri stabiliţi de UE, inclusiv viteza, activitatea şoferului, distanţa, țări traversate și poziția detectată la fiecare trei ore. În cazul în care apar indiciile unor nereguli, patrula oprește vehiculul pentru o verificare amănunțită, care se efectuează cu Tachopolice.

În prima zi de utilizare, pe 7 iunie 2023, la ieșirea de pe autostrada Piacenza Sud, au fost sesizate 22 de încălcări la aproximativ 10 vehicule (depășirea perioadelor de conducere, nerespectarea timpului de odihnă, lipsa documentelor de service, omisiunile companiei în completarea regulată a documentelor, modificarea sau funcționarea defectuoasă a dispozitivelor).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut