La sfârşitul lunii trecute, autoritățile franceze au primit de la Continental Automotive echipamente pentru controlul de la distanță a datelor înregistrate de tahografele de ultimă generație. Este a șaptea țară europeană care adoptă această formă de control, după Belgia, Danemarca, Germania, Marea Britanie, Olanda și Polonia.

Şi în Franţa se vor controla de la distanță tahografele digitale de ultimă generație, odată cu livrarea echipamentului DSRC (Dedicated Short-Range Communication) către autorități de către Continental Automotive Trading Franţa. Anunțul a fost făcut de Christophe Mathieu, manager post-vânzare al companiei, printr-o postare pe o rețea de socializare. Franța se alătură astfel celorlalte șase țări europene care au implementat această tehnologie de control și o folosesc deja: Belgia, Danemarca, Germania, Marea Britanie, Olanda și Polonia.

Echipamentul are o capacitate de verificare a 50 de vehicule pe oră, din mers, urmând să fie oprite doar cele la care apar încălcări ale timpilor de condus și odihnă sau manipulare a tahografului.

Deocamdată, capacitatea de citire a datelor tahografelor digitale este limitată la cele montate pe vehiculele înmatriculate din iunie 2019 încoace, dar pe viitor va exista obligația înlocuirii celor vechi pe toate vehiculele de transport rutier internațional de marfă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare