Războiul și blocarea porturilor ucrainene au determinat o creștere a traficului camioanelor ucrainene prin Slovacia cu circa 600-800% în ultimul an și jumătate, potrivit asociației slovace de transport ČESMAD.  Aceasta este de părere că amplificarea traficului lasă loc și pentru numeroase nereguli, astfel că a cerut Ministerului Transporturilor de aici intensificarea controalelor la adresa camioanelor ucrainene. La fel ca polonezii, membrii asociației slovace au cerut și intervenția în Consiliul UE pentru a restabili autorizațiile pentru transportatorii ucraineni.

Și UNAS, o altă asociație slovacă, a cerut restabilirea sistemului de autorizații pentru ucraineni și a vorbit despre posibilitatea aderării la protestul polonez. Așa că, dacă nu va exista niciun răspuns de la Bruxelles, este posibil ca granița cu Ucraina să fie blocată și pe partea slovacă. Lucru ce ar afecta major transportatorii ucraineni care, după blocajul din Polonia, s-au îndreptat către ieșirea prin Slovacia.

Dar, deși protestul polonezilor durează de o săptămână, nu a generat încă nicio reacție din partea UE.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut