Urmând modelul Ungariei, guvernul sloven a decis încă din mai sprijine cetățenii și industria prin plafonarea prețurilor la carburant. De la 21 iunie, prețurile stabilite iniţial au fost modificate în plus şi, tot de la aceeaşi dată, guvernul local a decis ca de tariful redus să nu beneficieze și cei care alimentează pe autostrăzi, majoritatea fiind străini.

După ce în 11 mai 2022 guvernul din Slovenia a luat decizia de a plafona prețul la carburant la valoarea de 1,668 euro/litru pentru motorină și de 1,367 euro/litru pentru benzină, acum acesta revine la decizia inițială și hotărăşte să majoreze plafonul la 1,514 euro/litru. Noul tarif se va aplica iniţial de la 21 iunie până la 4 iulie 2022, ca mai apoi, la fiecare 14 zile, valoarea prețului plafonat să fie modificată sau ajustată.

Dacă Ungaria plafona preţul doar pentru vehiculele cu numere maghiare, nu şi străine, în Slovenia diferenţierea se face în funcţie de tipul de şosele. Astfel, prețul plafonat se va aplica doar la stațiile de pe drumurile naționale și localități, în vreme ce benzinăriile de pe autostrăzi au libertatea de a stabili nivelul preţurilor. Practic, nici Slovenia, care este o importantă țară de tranzit pentru transportatori, nu doreşte ca şi străinii să beneficieze de acest efort financiar al statului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare