Compania feroviară VTG a finalizat cu succes primul transport de gaze naturale lichefiate (LNG) pentru Liqvis, un constructor și operator de infrastructură LNG, de fapt o filială deținută în totalitate de compania energetică Uniper, din Germania.

Gazul a fost transportat într-un vagon cisternă care fusese special dezvoltat în acest scop în parteneriat cu producătorul Chart Ferox.

Marfa a fost încărcată în incinta portului Brunsbüttel de pe râul Elba și apoi expediată pe calea ferată către centrala electrică Uniper din Ingolstadt, la aproximativ 800 km distanță.

Cu acest proiect, Liqvis investighează fezabilitatea transportului de LNG pe calea ferată, ca o alternativă importantă. Trenurile pot oferi avantajul de a transporta cantități mari de LNG şi, în plus, căile ferate oferă în general un grad ridicat de siguranță pentru acest tip de transport, subliniază VTG.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare