Compania feroviară VTG a finalizat cu succes primul transport de gaze naturale lichefiate (LNG) pentru Liqvis, un constructor și operator de infrastructură LNG, de fapt o filială deținută în totalitate de compania energetică Uniper, din Germania.

Gazul a fost transportat într-un vagon cisternă care fusese special dezvoltat în acest scop în parteneriat cu producătorul Chart Ferox.

Marfa a fost încărcată în incinta portului Brunsbüttel de pe râul Elba și apoi expediată pe calea ferată către centrala electrică Uniper din Ingolstadt, la aproximativ 800 km distanță.

Cu acest proiect, Liqvis investighează fezabilitatea transportului de LNG pe calea ferată, ca o alternativă importantă. Trenurile pot oferi avantajul de a transporta cantități mari de LNG şi, în plus, căile ferate oferă în general un grad ridicat de siguranță pentru acest tip de transport, subliniază VTG.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut