Varșovia este un alt oraș polonez care a decis să introducă Zona de Transport Curat. Noile reguli urmează să intre în vigoare la jumătatea anului 2024 și vor fi înăsprite la fiecare doi ani.

Prima etapă va interzice folosirea mașinilor cu motoare diesel care nu respectă minim standardul de emisii Euro 4. Apoi, din 2026, motoarele diesel vor trebui să respecte minim standardul Euro 5, în timp ce în 2028 va fi cerut standardul Euro 6.

Dreptul de intrare în zonă va fi verificat pe baza autocolantelor speciale de pe geam şi va viza și mașinile vizitatorilor. Amenda pentru intrarea ilegală va fi de 500 PLN (522 lei). Excepțiile vizează, printre altele, vehiculele de epocă, ale serviciului de urgență, de asistență rutieră sau vehiculele care colectează deșeuri.

Însă, potrivit 40ton.net, Varșovia nu este singurul oraș polonez care introduce astfel de cerințe. Pași similari au fost făcuți și de Cracovia și Wrocław, iar alte orașe s-ar putea să li se alăture. Reglementările la nivel național permit crearea unei Zone de Transport Curat în fiecare oraș cu peste 100.000 de locuitori. Decizia finală revine însă autorităților locale, deși totul urmează să fie confirmat și prin consultări sociale. Astfel de consultări au loc acum și la Varșovia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare