Un alt caz de fraudare a taxei pe carburanți a fost descoperită de Garda Financiară din Italia în timpul unei investigații coordonate de parchetul din Palermo și desfășurată în unele provincii siciliene și calabreze (Catania, Palermo, Enna, Catanzaro și Reggio Calabria). Treisprezece persoane sunt cercetate sub acuzația de sustragere de la plata accizei la combustibili, precum și pentru declarații fiscale false, emiterea de facturi pentru tranzacții inexistente și declarații fiscale omise, pentru a sustrage TVA.

Ancheta a vizat două grupuri infracționale diferite care ar fi făcut contrabandă cu motorină din străinătate pentru a o revinde fără accize și TVA sau au vândut motorină pentru uz agricol sau amestecuri neautorizate pentru autovehicule. În primul caz, motorina a fost achiziționată din Austria, Germania, Cehia, România și Slovenia și avea destinaţia oficială două depozite din Verona și Catania, dar în realitate a ajuns în spaţii de depozitare din Catania. Pentru a justifica oficial dispariția motorinei, organizația a emis facturi pentru operațiuni inexistente sau a depus declarații fiscale false.

Motorina agricolă și amestecurile pentru „diluarea” combustibilului au fost achiziționate din trei depozite comerciale din Reggio Calabria, Gioia Tauro și Palermo și apoi vândute în Sicilia fără a plăti taxele aferente. Cumpărătorii erau companii de transport rutier de mărfuri și distribuitori de pe teritoriul sicilian, care în acest fel au reuşit să fie competitivi faţă de concurenţă.

La finalul anchetei, Tribunalul din Palermo a ridicat 125.000 de litri de combustibili, vehicule și echipamente pentru manipularea și depozitarea acestora, bunuri și bani în valoare de 25 de milioane de euro. Sunt cercetaţi 13 suspecți și s-a pus sechestrul asupra a 10 companii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare