În noua fabrică, Siemens și Porsche vor ajunge să producă 550 de milioane de litri de e-combustibili (produşi artificiali cu ajutorul energiei electrice) pe an, până în 2026. Centrala va folosi energia eoliană pentru a produce combustibil sintetic pentru mașinile cu motoare cu combustie

Siemens Energy și producătorul auto Porsche construiesc o fabrică-pilot de combustibil neutru în CO2 (eFuel) în Chile. Aici, urmează să se producă 130.000 de litri de e-combustibili anul viitor, potrivit celor două companii. Capacitatea urmează să fie extinsă la 55 de milioane de litri până în 2024 și la 550 de milioane de litri până în 2026.

Directorul departamentului de energie al Siemens, Armin Schnettler, a declarat că acest „proiect internațional“ va crea „prima fabrică mondială integrată și comercială la scară largă din lume pentru producția de combustibili sintetici, neutri din punct de vedere climatic“. Filiala Grupului VW Porsche a inițiat proiectul demonstrativ și intenționează să utilizeze e-combustibili ulterior în mașinile sale cu motoare cu combustie. „Suntem pionieri în domeniul combustibililor regenerabili și dorim să promovăm dezvoltarea acestora“, a spus Michael Steiner, Chief Development Officer. Cu eFuels, se pot reduce cu 90% emisiile de CO2 ale motorului cu combustie.

Proiectul utilizează energia eoliană pentru a genera combustibil neutru în CO2. Electricitatea este utilizată pentru a împărți apa în oxigen și hidrogen prin electroliză. Apoi CO2 este filtrat din aer și transformat în e-combustibil cu hidrogenul. Producţia în fabrica pilot este programată pentru mijlocul anului 2022. Pe lângă Siemens Energy, Porsche și HIF, Enel, ExxonMobil, Gasco și ENAP participă şi la proiectul numit Haru Oni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare