„NU unei deschideri mai mari față de imigrația non-europeană și „DA îmbunătățirii condițiilor de muncă – este mesajul pe care Federația Europeană a Sindicatelor din Transporturi (ETF) l-a transmis președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. ETF nu se opune în principiu imigrării, dar mai întâi „trebuie să se rezolve lipsa muncii decente în transporturi; altfel, este o invitație deschisă la continuarea exploatării lucrătorilor”.

Federația adaugă că, „după o vară plină de greve ale lucrătorilor din transporturi care protestează împotriva condițiilor de muncă necorespunzătoare, discursul de săptămâna trecută privind starea Uniunii ignoră în mod alarmant acești lucrători și revendicările lor. În loc de o soluție de rezolvare a problemei fundamentale a industriei – condițiile precare de muncă -, propune deschiderea pieței muncii din UE pentru resortisanții țărilor terțe, ca răspuns la deficitul tot mai mare de forță de muncă din UE”.

Printre instrumentele de îmbunătățire a condițiilor de muncă în Europa, ETF citează promovarea negocierilor colective, ceea ce se întâmplă și cu Directiva privind salariul minim. Federația reamintește Comisiei că „starea actuală de criză din sector se datorează consecințelor politicilor orientate spre profit și ale alegerilor politice concentrate exclusiv pe concurență și liberalizare, care au subminat condițiile de muncă în întregul sector de transport. Aceste crize au început în transportul maritim, au funcționat prin transportul public rutier și urban și au ajuns în aviație”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare