Sistemele de monitorizare a presiunii în pneuri vor deveni obligatorii din iulie 2022 pentru toate omologările de tip de vehicule noi de peste 3,5 t și pentru toate remorcile noi, din iulie 2024, potrivit reglementărilor Comisiei Economice pentru Europa a Națiunilor Unite.

După cum a anunțat Ministerul Federal pentru Afaceri Digitale și Transport, sistemele de monitorizare a presiunii în pneuri vor deveni obligatorii pentru toate omologările de tip de vehicule noi din iulie 2022 și pentru toate înmatriculările de remorci din iulie 2024. Astfel, şoferii vor putea primi o avertizare în zece minute dacă presiunea scade cu mai mult de 20% sau dacă sistemul funcționează defectuos.

Klaus Ruff, șef adjunct al BG Verkehr, salută noul regulament ca o contribuție la o mai mare siguranță rutieră. „Sistemele de monitorizare a presiunii în anvelope pot avea un efect pozitiv asupra consumului de combustibil și duratei de viață a anvelopelor.”

Sistemele de monitorizare TPMS a presiunii în anvelope sunt deja o cerință legală pentru mai multe categorii de vehicule. Cu toate acestea, remorcile au fost excluse până acum de la această cerinţă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare