Lipsa de personal pe liniile de procesare a cărnii se înrăutățește în Marea Britanie, deoarece lucrătorii din UE au părăsit țara după Brexit și al patrulea val de Covid-19 are impact asupra forței de muncă din industria cărnii. Potrivit lui Nick Allen, CEO al British Meat Processors Association (BMPA), 5-10% din forța de muncă s-a speriat de răspândirea agresivă a coronavirusului, cerând să se autoizoleze. „Aceasta se adaugă deficitului major de muncitori care afectează deja industria. Ca rezultat, companiile sunt nevoite să își simplifice gama de produse pentru a compensa abilitățile cheie eliminate din liniile lor de producție“, a comentat Nick Allen pentru BBC.
Situația amenință existența industriei, deoarece unii dintre lucrătorii calificați necesari pentru asigurarea producției nu au fost încă incluși pe lista de ocupaţii deficitare.
„Dacă situația forței de muncă din Marea Britanie se va deteriora și mai mult, companiile vor fi obligate să înceapă închiderea liniilor de producție“, a adăugat CEO-ul BMPA, care reprezintă aproximativ 90% din industrie după valoarea producției.
Primele produse care ar putea fi afectate ar putea fi cele din carne care necesită mai multă muncă de la măcelarii calificați. Acestea sunt printre cele mai profitabile linii de procesare, astfel încât impactul financiar ar putea fi semnificativ. „Din acest motiv, apelăm de câteva luni la guvern pentru a adăuga măcelarii pe lista de ocupaţii deficitare, ceea ce ar permite industriei să ocupe temporar aceste locuri vacante în creștere cu muncitori din străinătate, până la trecerea crizei actuale”, a conchis CEO-ul BMPA .

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare