Penuria globală de cipuri semiconductoare este o problemă din ce în ce mai mare în fabricile de automobile din Republica Cehă. Uzina auto Škoda este nevoită să oprească producția la toate cele trei uzine ale sale timp de o săptămână întreagă.

Conducerea Škoda Auto din Mladá Boleslav profită de faptul că pe 28 septembrie, în Cehia, are loc un festival de stat pentru a-şi opri complet producția în timpul săptămânii reduse de lucru. Însă, deşi asta nu rezolvă cu siguranţă lipsa cipurilor semiconductoare, producătorul auto ceh este optimist. „Vom livra o parte din mașinile pe care clienții le-au comandat, chiar dacă mai târziu. Se preconizează că producția de semiconductori va crește treptat în trimestrul patru“, a declarat Kamila Biddle, purtătoare de cuvânt a Škoda Auto.

Constructorul auto ceh și-a umplut deja toate locurile de parcare ale fabricii cu mașini semifinite. Pentru a-și crește capacitatea de stocare, compania închiriază una dintre pistele aeroportului Hradec Králove pentru mașini fără cip. În prezent, aici sunt parcate aproximativ 2.000 de mașini. „Dacă e necesar, avem garanția că vom putea pune această zonă la dispoziția companiei în următoarele luni“, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Pavel Rynt.

Škoda nu este singura fabrică din Cehia obligată să se închidă din cauza lipsei de cipuri. Săptămâna trecută, Toyota din Kolín și-a încetat temporar producția.  „În cel mai critic caz, ne temem că timpul de așteptare pentru o mașină ar putea fi de 10-12 luni“, a declarat Zdenek Pecl, reprezentantul Asociației Auto cehe.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut