Operatorii moldoveni de transport au primit dreptul de a tranzita teritoriul Slovaciei fără autorizație pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri și persoane. O asemenea decizie a fost luată de către Ministerul de resort din Slovacia, în contextul războiului din Ucraina, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) de la Chișinău.

Potrivit ministrului MIDR, Andrei Spînu, autoritățile de control slovace au fost informate despre derogarea respectivă, iar decizia poate fi accesată pe pagina oficială a Ministerului Transportului și Construcției din Slovacia.

„Agenția Națională Transport Auto (ANTA) informează că, în contextul nivelului ridicat de alertă și acutizării grave a situației de securitate pe teritoriul Ucrainei, ca rezultat al negocierilor purtate cu autoritățile Republicii Slovacia a fost permisă operatorilor de transport moldoveni tranzitarea teritoriului Republicii Slovace fără autorizații pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri și persoane”, se arată în anunțul făcut de Andrei Spînu.

Realitatea.md precizează că, din cauza războiului din Ucraina, transportatorii de mărfuri și persoane din Republica Moldova nu pot tranzita teritoriul statului vecin.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare