Autoritățile slovene au introdus noi restricții privind utilizarea parcărilor publice de-a lungul autostrăzilor și a drumurilor expres, potrivit portalului etransport.si. În următoarele câteva săptămâni, operatorul sloven de taxare DARS va dota zonele de odihnă de pe autostrăzi cu indicatoare care interzic parcarea vehiculelor grele pentru mai mult de 25 de ore. Noul regulament se aplică autobuzelor și camioanelor cu o greutate brută mai mare de 3,5 tone. După 25 de ore, aceste vehicule trebuie să părăsească parcarea.

Noua lege a circulației rutiere reglementează parcarea vehiculelor în zonele de odihnă de pe autostrăzi și drumuri expres. Între altele, documentul precizează că:

– Autobuzele și camioanele cu MTMA mai mare de 3.500 kg pot fi parcate în locurile de parcare desemnate pentru cel mult 25 de ore. În cazul în care circulația camioanelor este restricționată sau interzisă printr-o hotărâre judecătorească, parcarea este permisă pe durata restricției cu depăşirea celor 25 de ore. Pentru încălcarea noilor reguli sunt prevăzute următoarele amenzi: pentru șofer – 300 de euro, pentru transportator – 1.000 de euro, pentru persoana responsabilă a companiei de transport (cel mai probabil, acesta este managerul de transport) – 300 de euro.

– Conducătorul auto este obligat să marcheze vizual ora și data la care a parcat pe interiorul parbrizului (de exemplu, 17.18, 24.11.2021). Pentru încălcarea acestei clauze se prevede o amendă de 150 de euro.

În plus, conform noilor reguli, este interzisă parcarea/lăsarea remorcilor sau semiremorcilor fără tractor/camion în zonele de odihnă din apropierea autostrăzilor. Pentru încălcare se prevăd aceleași amenzi ca și pentru depășirea limitei de 25 de ore.

Respectarea reglementărilor de parcare este monitorizată de inspectorii de taxare, care în prezent le distribuie șoferilor de camioane broșuri informative cu informațiile de mai sus.

Începând cu 1 ianuarie 2022, se vor aplica amenzi pentru nerespectarea noilor reguli de circulație.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut