Agenţii din cadrul Inspectoratului de transport rutier din Małopolska au reținut pentru o inspecție de rutină un șofer care transporta mărfuri din România în Polonia. După cum sa dovedit, acesta avea aproape 0,56 g/l de alcool în aerul expirat. Cazul a fost sesizat imediat polițiștilor care au început demersurile legale.

Reținerea a avut loc pe autostrada A4 din Aleksandrowice, lângă Cracovia. În timpul solicitării actelor de la șofer, inspectorii au simţit un miros clar de alcool venind dinspre șofer. Etilotestul a arătat 0,56 g/l de alcool în aerul expirat, potrivit Truck Focus. În această situație, inspectorii au predat șoferul în stare de ebrietate polițiștilor pentru continuarea cercetării.

O alcoolemie mai mare de 0,4 g/l de alcool în aerul expirat, conform normelor introduse din acest an, este vizată de trei sancțiuni diferite: o amendă de la 2.500 la 30.000 PLN (550 – 6.200 de euro), interdicția de a conduce vehicule cu motor pentru o perioadă de la 6 luni la 3 ani, precum și 15 puncte de penalizare. Opțional, instanța poate aplica și o a patra pedeapsă, sub formă de arest de până la 30 de zile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare