Presa franceză vorbește din nou despre imigraţia ilegală, relatând povestea unui șofer de camion lituanian care a fost oprit pe autostrada A6, la aproximativ 60 km nord de Lyon. Poliţia franceză a verificat în mod special remorca, după ce un jurnalist de la televiziunea britanică BBC, care fusese contactat telefonic chiar de imigranții ilegali aflaţi în interiorul remorcii, i-a oferit locația.

Potrivit 40ton.net, patru femei vietnameze și două irakiene s-au ascuns într-un camion frigorific care transporta banane, sperând să ajungă din nordul Franței în Marea Britanie. Însă vehiculul s-a deplasat spre sud, spre Lyon, iar remorca frigorifică a început să le provoace probleme de respirație. Ca urmare, una dintre femei a cerut ajutorul unui jurnalist britanic pe care îl cunoscuse în timp ce lucra la un material despre imigrația ilegală, iar acesta a anunțat poliția franceză, cu suspiciunea că șoferul ar fi implicat. Parchetul din Villefranche a adus acuzații împotriva lui, iar acesta a fost pedepsit cu 5 ani de închisoare sau amendă de 30.000 de euro. Mai mult, bărbatul a fost dus direct către arest, lucru confirmat de agenția AFP.

O zi mai târziu, însă, au apărut informații că ar fi fost exclusă orice legătură între șofer și traficanții de persoane. S-a confirmat că bărbatul nu ştia despre prezența femeilor în remorcă și a fost eliberat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut