Cu ajutorul telecomenzii, șoferul român de 35 de ani a activat și dezactivat tahograful digital instalat pe camionul care circula pe rute internaționale din UE, precizează Serviciul de Urgență din Sevilla.

La un punct de control din apropierea zonei industriale El Pino, agenți ai poliției din Sevilla au identificat un camion cu un sistem inovator, care permitea dezactivarea de la distanță a unităţii interne a unui tahograf digital. Şoferul, un român de 35 de ani care locuiește în Spania, era foarte nervos, mai ales că în buzunar ascunsese o telecomandă cu care putea manipula ilegal dispozitivul de înregistrare.

Camionul a fost trimis la un centru specializat pentru control. Experții au constatat în funcţiune un sistem conceput să ocolească controlul și să falsifice evidențele de muncă și odihnă ale șoferului. „Modificând generarea de impulsuri în funcție de viteza vehiculului, sistemul a împiedicat tahograful să detecteze o problemă, l-a ajutat să falsifice informații și să prelungească perioadele de conducere. Astfel de manipulări duc la un risc crescut pentru siguranța rutieră și deteriorarea echipamentului de lucru”, se arată în mesajul de pe Facebook al Serviciului de Urgență din Sevilla.

Potrivit Logist.Today, inspectorii au interzis circulația camionului până când tahograful a fost înlocuit cu un dispozitiv certificat. De asemenea, agenții l-au informat pe șofer cu privire la drepturile sale în calitate de inculpat cu privire la falsificarea actelor și l-au eliberat. Pentru manipulări ilegale cu aparate de înregistrare, acesta a fost amendat cu 4.001 euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut