Un tribunal din orașul francez Boulogne-sur-Mer a condamnat un șofer român într-un dosar de furt de combustibil pe autostrada A16. Învinuitul a fost arestat chiar la locul faptei, arată un material publicat de La voix du Nord.

Un şofer român în vârstă de 38 de ani a fost condamnat pentru extragerea de combustibil din camioane în Franța. Verdictul a venit după ce infractorul a fost prins în flagrant într-o parcare din Isques, lângă Boulogne-sur-Mer.

În ultima lună, jandarmeria din Boulogne-sur-Mer a primit numeroase sesizări de furt de combustibil din camioanele parcate de-a lungul autostrăzii A16. Potrivit datelor operaționale, aceste infracțiuni au fost comise de un șofer al unui camion înmatriculat în România. În noaptea de 29 octombrie la Iskes, jandarmii au reușit totuși să-l rețină pe hoț, suprinzându-l chiar la locul faptei.

Românul pompa combustibil din rezervorul unui camion francez folosind o pompă specială ascunsă sub șasiul autotractorului. Combustibilul furat mergea direct în rezervor și urma să fie folosit pentru transportul de rutină. După cum a declarat șoferul în timpul procesului, această metodă de realimentare i-a fost recomandată de către angajator pentru a reduce cheltuielile companiei.

Infractorul a fost mai întâi plasat în arest, iar după ce a mărturisit șapte astfel de furturi, instanța a emis un verdict definitiv. Șoferul a primit 12 luni de închisoare cu suspendare, precum și o interdicție totală de a conduce în Franța pe o perioadă de 2 ani.

Transportatorul şi-a primit si el pedeapsa. Autoritățile franceze au confiscat camionul împreună cu marfa, deoarece vehiculul era folosit pentru a comite infracțiuni. Mașina va fi transferată în vistieria Franței, după care va fi fie scoasă la vânzare, fie distrusă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare