De trei ani, poliția germană efectuează duminica verificări în parcări privind starea de ebrietate a şoferilor care vor începe a doua zi o nouă săptămână de lucru. Nu se dau amenzi, camioanele nu sunt în mișcare, dar se blochează roțile, se reţin cheile sau actele pentru ca vehiculul să nu părăsească parcarea până când șoferul este pe deplin „curat.

Deşi această practică e cunoscută de trei ani, polițiștii încă pot surprinde în acest sens, este de părere 40ton.net. Duminica trecută, pe 6 februarie, nu au fost inspectate parcările obișnuite pe autostradă, ca până acum, ci au fost verificaţi şoferii din parcarea unei fabrici. Mai exact, e vorba despre piața pentru camioane din fața fabricii de hârtie Palm, situată în Wörth am Rhein, pe drumul național B9.

Ofițerii s-au prezentat în fața fabricii duminică seara, cu puțin timp înainte de încheierea interdicției de circulație din weekend. În cadrul inspecției, în cabinele șoferilor care efectuau pauza au fost găsite două situaţii foarte grave: un bulgar în vârstă de 32 de ani cu o alcoolemie de 4,12 la mie şi un maghiar de 55 de ani cu o alcoolemie de 4,07 la mie.

Ambii șoferi au declarat că sunt dispuși să plece în cursă în jurul orei 6 dimineața, luni, însă poliția nu avea nicio îndoială că până atunci bărbații nu vor putea să coboare de la 4 la mie la un nivel normal. Prin urmare, permisele de conducere și documentele de transport le-au fost ridicate și reţinute la secția de poliție. Ofițerii și-au anunțat întoarcerea abia după un alt control privind alcoolemia,

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare