Pe reţelele de sociale au fost semnalate nemulțumiri legate de faptul că șoferii de camion sunt amendați în Belgia pentru că nu au două stingătoare pe vehicul (unul în autotractor, unul în remorcă). De aceea, TLN a explicat pe LinkedIn reglementările.

Regula privind prezența unui al doilea stingător la bord, care este descrisă în Reglementările tehnice și SDA, este obligatorie în Belgia pentru combinațiile tractor + semiremorcă și camion + remorcă. Această obligație se aplică tuturor autovehiculelor, inclusiv celor neînmatriculate în Belgia. În general, capacitatea extinctorului trebuie să fie proporțională cu dimensiunea vehiculului. Vehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 t trebuie să aibă la bord un stingător de 3 kg. Vehiculele suplimentare utilizate pentru tractarea unei remorci cu MTMA mai mare de 2,5 t trebuie să fie, de asemenea, echipate cu un stingător suplimentar de aceeași greutate. Acest stingător suplimentar poate fi amplasat și în remorcă.

În concluzie, o combinație de tractor și remorcă sau un camion și remorcă trebuie să aibă la bord două extinctoare de 3 kg. La transportul mărfurilor periculoase trebuie să fie prezent un stingător de 3 kg și unul de 9 kg. Stingătoarele trebuie să fie montate pe un suport și într-un loc vizibil și ușor accesibil, dar cel puțin un stingător trebuie să fie la îndemâna șoferului.

Amenzile pentru nerespectarea acestei legislații pot ajunge la 350 de euro per stingător lipsă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut