Toţi cei care în ultimele zece zile înainte de intrarea în Germania au trecut prin Regatul Unit sau Irlanda de Nord trebuie să prezinte un test negativ la Covid-19, chiar dacă au schema de vaccinare completă, arată CEMT. Şoferii de camion nu sunt exceptaţi de la această hotărâre. Ei trebuie să prezinte un test negativ (PCR, nu mai vechi de 72 h sau rapid, nu mai vechi de 24 h), indiferent dacă au fost vaccinați sau nu.

Dacă personalul din transport s-a aflat în Regatul Unit sau Irlanda de Nord mai mult de 72 h și intenționează să rămână în Germania peste 72 h, va trebui și să se preînregistreze aici.

Confruntate cu varianta Omicron a coronavirusului, multe ţări iau măsuri pentru a preveni creșterea incidenței. IRU și marile organizații internaționale de transport au cerut guvernelor să nu ia măsuri în grabă, iar OMS și OIM au creat un Grup de Acțiune pentru a asigura libertatea de mișcare în transport.

Cu toate acestea, în condiţiile în care ţările acţionează diferit, există puncte de frontieră care încep deja să înregistreze cozi de așteptare. Timpii de aşteptare pot fi consultaţi aici.

Amintim că incidenţa incidența în Germania a crescut foarte mult, iar Guvernul a impus certificatului Covid-19 pentru accesul la locurile de muncă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut