Din 15 decembrie, toate persoanele care intră pe teritoriul Poloniei din țări din afara Uniunii Europene sunt obligate să prezinte polițiștilor de frontieră un test negativ pentru SARS-CoV-2. Această cerință se aplică și șoferilor de camioane, după cum arată un mesaj publicat de serviciul de presă al Cartierului General al Serviciului de Grăniceri al Republicii Polone.

Mesajul spune că, în conformitate cu prevederile Decretului Consiliului de Miniștri al Poloniei din 14 decembrie 2021 privind modificarea Regulamentului de stabilire a anumitor restricții, ordine și interdicții în legătură cu epidemia, se introduc noi reguli din 15 decembrie 2021 până în 31 ianuarie 2022. „Din 15 decembrie, fiecare persoană care trece frontiera Republicii Polone – care este frontieră externă a Schengen/UE – este obligată să prezinte polițistului de frontieră un rezultat negativ la SARS-CoV-2 (PCR sau test rapid) în poloneză sau engleză, nu mai vechi de 24 de ore de la primirea rezultatului”, anunţă serviciul de presă polonez. Mai exact, toți cei care intră pe teritoriul Poloniei din Ucraina, Belarus și Federația Rusă sunt obligați să prezinte un test negativ pentru coronavirus. Persoanele care nu prezintă un rezultat negativ la frontieră suntobligate să intre în carantină 14 zile, începând din ziua următoare zilei trecerii frontierei.

Pentru a înțelege cât de gravă este situația acum, Logist Today citează un mesaj postat de un cititor pe canalul Telegram al revistei: „Stau în coadă pe Krakovets-Korcheva de 43 de ore. Polonezii nu ratează nicio persoană de la controlul testului Covid. Teste se fac şi în terminalul din vama ucraineană, iar costul este de 600 UAH/test (aproape 20 de euro).”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut