Potrivit Inspectoratului de Transport al Ministerului Transporturilor din Belarus, din data de 27 iunie nu vor mai fi eliberate carduri digitale de tahograf pentru șoferii care lucrează la companii străine. Explicația este aceea că, din cauza sancțiunilor impuse de UE, „nu au pe ce să emită carduri – nu există microcircuite“.

Reprezentanții instituției au adăugat că, dacă sancțiunile vor fi ridicate, este posibil ca situația să se schimbe. Oricum, cardurile actuale vor putea fi utilizate până la data expirării.

Șoferii care lucrează pentru companii din Belarus vor primi în continuare cardurile digitale.

Din 15 aprilie, potrivit Inspectoratului de Transporturi, sunt eliberate autorizații de călătorie pentru statele străine transportatorilor înregistrați în sistemul informatic automatizat Dazvol. Acesta este un serviciu de înregistrare și eliberare a permiselor de trecere a vehiculelor transportatorilor din Belarus pe teritoriul statelor străine. Transportatorii trebuie să trimită o cerere către TI, semnată de șeful companiei, pentru a obține un astfel de permis.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare