În ultimii doi ani, şoferii de camion din India au ajuns să lucreze în număr deosebit de mare în companiile lituaniene, dar şi din Polonia şi Ungaria. Potrivit cotidianului Der Standard, citat de 40ton.net, aceştia ar putea ajunge acum şi în companiile din Austria, pe salarii mai mari decât ale austriecilor.

În zona Linz, există deja o agenție de recrutare care a început demersurile de a atrage șoferii indieni de camion. Iar situația șoferilor este atât de specifică, încât companiile austriece trebuie să le ofere salarii excepțional de mari. În Austria, există o listă de 110 profesii în care a fost identificat oficial un deficit de forță de muncă. În acest caz, angajarea persoanelor din afara UE este mai ușoară și poate fi însoțită de salarii reduse. Însă, pentru că șoferii de camion nu au fost incluși, aceştia pot fi angajați, dar numai pe salarii mai mari decât nivelul național. Drept urmare, un șofer indian ar trebui să câștige mai mult în Austria decât unul local cu câțiva ani de experiență.

Nu se știe dacă austriecii vor recurge la aceştia, dar cu siguranță sunt în derulare eforturi pentru a include șoferii de camion pe lista profesiilor căutate. Astfel, indienii i-ar înlocui pe maghiarii și slovacii care lucrează în Austria de ani de zile, dar care şi aşa nu mai sunt mulţi la număr.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut