Creșterea prețului motorinei în Europa a dus la o creștere a furtului de combustibil din camioane. Cu toate acestea, nu în toate cazurile hoții sunt de vină pentru pierderi, după cum arată un material publicat de portalul gelderlander.nl.

În seara zilei de 30 octombrie, la aproximativ 22:00, unul dintre echipajele poliției olandeze a patrulat pe autostrada A15 în apropierea orașului Arnhem. Când oamenii legii au trecut cu mașina prin parcarea Overbrook, au observat o dubă de livrare, care li s-a părut suspectă. Când s-au apropiat de mașină, polițiștii au simțit un miros puternic de combustibil. Ulterior, s-a dovedit că maşina conținea un număr mare de canistre de motorină. În dubă se aflau și două persoane.

Controlul a scos la iveală că unul dintre bărbați era șoferul dubei, iar celălalt era șoferul unuia dintre camioanele aflate în parcare, care a decis să vândă combustibil din mașina sa. Motorina a fost pompată din camion cu puțin timp înainte de sosirea poliției.

În consecință, ambii bărbați au fost reținuți și arestați. Șoferul camionului a fost acuzat de „furt din proprietatea companiei”. Conform legislației olandeze, răspunderea pentru o astfel de infracțiune depinde de mărimea pierderilor companiei. Dacă nu trec de 1.000 de euro, atunci șoferul va primi o amendă de 300 de euro plus 60 de ore de muncă în folosul comunității.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare