Poliția din Schleswig-Holstein (Germania) a verificat timp de o săptămână 279 de vehicule, iar la peste 40% dintre şoferii acestora a constatat nereguli, cea mai frecventă fiind încălcarea timpului de conducere și de odihnă.

În peste 100 de cazuri, s-au constatat timpi de condus prea mari, pauze prea scurte, lipsa înregistrărilor timpilor de conducere și de odihnă și manipularea tahografului. Poliția suspectează ca posibilă cauză presiunea concurențială. „Oricine își supraîncarcă vehiculul sau stă prea mult timp la volan câștigă un avantaj competitiv”, a declarat Marcel Schmidt, purtătorul de cuvânt al poliției de stat. „Dar acestea sunt în detrimentul siguranței rutiere și, desigur, al șoferilor afectați.”

Alte nereguli au fost legate de viteza excesivă, supraîncărcarea vehiculelor și neasigurarea încărcăturii. Nici reglementările privind transportul mărfurilor periculoase nu au fost respectate. 20 de șoferi nu au avut voie să își continue drumul după controale. Polițiștii au subliniat că șoferii obosiți și vehiculele cu defecte tehnice reprezintă un mare pericol pentru toți utilizatorii drumului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare