Compania Solaris, parte a Grupului CAF, va livra 87 de autobuze hibride municipalităţii din Barcelona și alte 30 de autobuze electrice orașului german Dortmund, pentru o sumă totală de 60 de milioane de euro.

Primul contract acoperă furnizarea a 87 de autobuze hibride care vor funcționa în zona metropolitană a capitalei catalane, precum și în diferitele districte care o înconjoară. Acest parc de vehicule va fi administrat de operatorul AMB (Barcelona Metropolitan Area), o companie care gestionează transportul urban în oraș și municipiile învecinate.

Acestea sunt vehicule hibride Urbino 12, similare celor 30 de autobuze pe care AMB le-a contractat de la Solaris în martie 2021. În prezent, există peste 100 de autobuze Solaris care deservesc zona metropolitană Barcelona, inclusiv aproximativ 90 de vehicule hibride și 19 electrice.

Pe de altă parte, Solaris va furniza 30 de autobuze electrice articulate Urbino 18 orașului german Dortmund. Destinatarul va fi operatorul public Dortmunder Stadtwerke AG, care a lansat un plan pe termen lung al cărui obiectiv este reducerea poluării mediului și a zgomotului în zonele urbane.

Acestea vor fi primele autobuze electrice Solaris din flota acestui operator din Renania de Nord-Westfalia, întrucât anterior contractase numai autobuze Solaris echipate cu motoare convenționale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare