Producătorul polonez Solaris a câștigat o licitație lansată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) pentru livrarea a 123 de autobuze electrice (din cele 131 scoase la licitație).

Câștigător în șase din șapte orașe

Licitația a fost câștigată pentru șase din cele șapte orașe participante, respectiv Iași, Sibiu, Suceava, Sighetu Marmației, Târgu Mureș și Pitești. Valoarea comenzii va fi de aproape 65 de milioane de euro.

În afară de cele 123 de autobuze electrice Urbino 12, Solaris va furniza și infrastructura de încărcare, respectiv 123 de stații de 40 kW pentru încărcarea pe timp de noapte în depozit și 36 de încărcătoare rapide cu pantograf de 300 kW. „Tot mai multe municipalități iau decizii ecologice pentru a-și extinde flotele prin adăugarea de autobuze moderne, cu emisii zero. Aceasta este o veste minunată nu numai pentru noi, ci și pentru generațiile viitoare”, a arătat Petros Spinaris, membru al Consiliului director Solaris și responsabil pentru vânzări, marketing și servicii pentru clienți.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare